Malo poznate činjenice o kratkim programima praćenja lijekova na recept.

Vodiči za lijekove su papirnati brošuri koji dolaze s mnogim lijekovima na recept. Vodiči se bave problemima koji su posebni za određene lijekove i klase lijekova, a sadrže informacije koje su odobrile FDA koje mogu pomoći klijentima da izbjegnu velike negativne prigode. FDA je potrebna da se vodiči s lijekovima puštaju s određenim propisanim lijekovima i biološkim predmetima kada agencija utvrdi da su potrebne: posebne informacije kako bi se izbjegli glavni negativni učinci donošenje odluka pacijenata potrebno je obavijestiti informacije o poznatoj tešnjoj nuspojavi s stavkom ili Pridržavanje pacijenta u upute za korištenje proizvoda važno je za njegovu učinkovitost.

Isto tako možete otkriti vodiče za lijekove koristeći lijekove@FDA!.?.! i baze podataka Fdalabel.

Planirani su nam lijekovi koji će nam pomoći da živimo duže i zdravije, no uzimanje lijekova na pogrešan način ili miješanje određenih lijekova i dodataka može biti nesigurno. Starije odrasle osobe često imaju višestruka medicinska stanja i mogu uzeti puno lijekova, što ih dovodi u dodatnu Ušteda lijekova na recept prijetnju za negativne negativne učinke. Nastavite čitati kako biste naučili kako sigurno uzeti i pratiti sve svoje lijekove.

Najbolje smjernice Mreže sigurnosti lijekova na recept za studente

Lijekovi se mogu steći na recept ili bez recepta (OTC). Lijekovi na recept su lijekovi koje možete dobiti samo narudžbom medicinskog stručnjaka; Na primjer, tablete za spuštanje kolesterola ili inhalatora astme. OTC lijekovi mogu se kupiti bez recepta; Na primjer, aspirin ili kapi za podmazivanje.

Umjesto toga, ovi proizvodi trebaju održavati ili poboljšati zdravlje, a možda će vam pomoći ispuniti svoje svakodnevne zahtjeve za važnim vitaminima i mineralima. Kalcij i vitamin D mogu pomoći u izgradnji jakih kostiju. Otkrijte više o sigurnom uzimanju dodataka u Nia Post -u, dodacima prehrani za starije odrasle.

Na primjer, ne biste trebali uzimati aspirin ako uzmete varfarin za srčana pitanja. Da biste izbjegli možda velike zdravstvene probleme, razgovarajte sa svojim liječnikom o svim lijekovima koje uzimate, koji se sastoje od onih koje preporučuju drugi liječnici i bilo koji OTC lijekovi, vitamini, dodaci i biljni lijekovi. Spomenite sve, čak i one koje koristite rijetko.

Definitivni vodič za ostanak siguran prilikom pokretanja novih lijekova

Razgovarajte o bilo kojoj alergiji ili problemima koje ste zapravo imali s drugim lijekovima. Oni se mogu sastojati od osipa, problema s disanjem, probavne smetnje, nesvjestice ili modifikacija raspoloženja. Budite sigurni da vaš medicinski stručnjak i ljekarnik imaju trenutni popis vaših alergija kako vam ne daju lijek koji se sastoji od nečega što bi moglo pokrenuti alergiju.

Miješanje novog lijeka s lijekovima ili dodacima koje trenutno uzimate moglo bi pokrenuti neugodna i često ozbiljna pitanja. Na primjer, miješanje lijeka koji vam je potreban da vam pomogne spavati (sedativ), a lijek koji smatrate alergijama (antihistamin) može usporiti vaše reakcije i učiniti vožnju automobila i kamiona ili opreme za trčanje nesigurnim.