Privacy Policy

We would like to let you know that for iDNA Genomics protection of customers’ personal data is of paramount importance. For this reason we take all necessary technical and organisational measures to protect the personal data we process and to ensure that personal data processing is always carried out in accordance with the obligations provided by the legal framework, both by the company itself and third parties that process data on behalf of the company.

Η εταιρία με την επωνυμία «iDNA Genomics I.K.E.» (στο εξής: «iDNAGenomics» ή «Εταιρία») που εδρεύει στην Κηφισιά επί της οδού Ευρώτα 27, με τηλέφωνο επικοινωνίας +30 2111021821 και ηλεκτρονική διεύθυνση: info@idnagenomics.com είναι Υπεύθυνη Επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υπόκεινται σε επεξεργασία μέσω της ιστοσελίδας της https://idnagenomics.com/ .

What is the GDPR?

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) 2016/679, αποτελεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΕΕ) στον τομέα των προσωπικών δεδομένων. Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων, για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προς προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως, του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

What data will the company use?

The data collected, stored, and processed, as applicable, by the Company are:
• Ονοματεπώνυμο για την έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης
• Διεύθυνση για την αποστολή και παραλαβή της συσκευασίας
• Τηλέφωνο επικοινωνίας
• Εmail για την αποστολή των αποτελεσμάτων
• Οικονομικά δεδομένα (Πληροφορίες πληρωμής, πληροφορίες τραπεζικών καρτών/λογαριασμών)
• Credentials εισόδου
• Ημερομηνία γέννησης και φύλο ΜΟΝΟ σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος αποδέχεται την ανώνυμη χρήση των αποτελεσμάτων του για ερευνητικούς σκοπούς
• Δεδομένα ειδικής κατηγορίας (π.χ. γενετικά και βιομετρικά δεδομένα)

Ποιος ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων;

Οι σκοποί της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα της Εταιρίας είναι οι ακόλουθοι:
• Να παρέχει τη δυνατότητα τήρησης λογαριασμού του πελάτη στην ιστοσελίδα της για την πραγματοποίηση αγορών μέσω αυτής.
• Να παρέχει τις υπηρεσίες που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε από εμάς (εκτέλεση παραγγελίας), όπως για παράδειγμα, η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών και κατά συνέπεια, η εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, στο πλαίσιο αυτό.
• Να αναλύσει και να χαρακτηρίσει το δείγμα που υποβλήθηκε στο εργαστήριο, καθώς και να διεξαγάγει και να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων.
• Να επικοινωνήσει μαζί σας, σχετικά με πιθανό δικό σας αίτημα, καθώς και να σας αποστείλει τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων.
• Να σας αποστείλει newsletters.

Νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων

Για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μη ειδικής κατηγορίας των πελατών μας, η Εταιρία βασίζεται στις κάτωθι νομικές βάσεις, ανάλογα με τον σκοπό επεξεργασίας:
• Για τη δημιουργία λογαριασμού πελάτη στην ιστοσελίδα της Εταιρίας, βασίζεται στην επικείμενη εκτέλεση σύμβασης μεταξύ πελάτη και Εταιρίας.

• Για την παροχή υπηρεσιών προς τον πελάτη, βασίζεται στην εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ πελάτη και Εταιρίας.

• Για την ανάλυση του δείγματος που υποβλήθηκε στο εργαστήριο, βασίζεται στην εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ πελάτη και Εταιρίας.

• Για την επικοινωνία μαζί σας στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών από την Εταιρία, βασίζεται στην εκτέλεση της σύμβασης μεταξύ πελάτη και Εταιρίας.

• Για την αποστολή newsletter, βασίζεται στη ρητή συγκατάθεσή σας.

Για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ειδικής κατηγορίας (π.χ. γενετικά και βιομετρικά δεδομένα) των πελατών μας για τον σκοπό της ανάλυσης του δείγματος που υποβλήθηκε στο εργαστήριο, η Εταιρία βασίζεται στη νομική βάση της ρητής συγκατάθεσή σας.

How and why we use your personal data?

1.To create an account

Personal data are collected when you create an account on the website www.idnagenomics.com, which is administered by iDNA Genomics. When creating this account, additional information may be requested from you; however, what is considered to be essential for the conclusion of the agreement will be marked as required.

Για τη δημιουργία λογαριασμού χρειάζονται, υποχρεωτικά, τα ακόλουθα προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Ταχυδρομική Διεύθυνση, Ταχ. Κώδικας, Νομός, Πόλη, Περιοχή, Χώρα, Σταθερό Τηλέφωνο και η Ηλεκτρονική σας Διεύθυνση (e-mail address). Στην συνέχεια θα πρέπει να ορίσετε τον προσωπικό σας κωδικό (password), επιβεβαιώνοντας τον δύο φoρές. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα πρέπει, αφού διαβάσετε τους όρους χρήσης και την παρούσα ενημέρωση, να επιλέξετε το checkbox (κουτάκι) στην επιλογή “Συμφωνώ” και να συμπληρώσετε το κείμενο, για την επαλήθευση της εγγραφής σας.

Your registration is complete. The username is now your email address and your password is your personal code.

The user should never disclose his/her password to third parties, nor keep in electronic or printed form, to prevent any unauthorised use. In case of disclosure of the password to third parties, the user has the obligation to notify iDNA Genomics immediately on www.idnagenomics.com.

Επίσης, δημιουργώντας λογαριασμό στο e-shop της iDNAGenomics, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δεδομένα, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν, για να γίνεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της παραγγελίας πιο εύκολη, κάθε φορά που θα επισκέπτεστε το e-shop της iDNAGenomics  και επιλέγετε να είστε συνδεδεμένοι.

2.To fulfil an order

Personal data will be also collected when placing an order with our e-shop on www.idnagenomics.com. To complete your order and set up an account, additional information may be requested from you; however, this will be the minimum required for the conclusion and performance of the agreement. The fields for these data are marked as required. Data entered in this account will be used to complete the order and you must complete some additional information. such as payment details, shipment address if different (optionally), invoicing details (TIN, tax office, occupation, name), where required.

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της παραγγελίας, κάποια από τα δεδομένα αυτά διαβιβάζονται:

α) σε μεταφορικές εταιρείες, για τη μεταφορά και παράδοση των αγαθών σας. Οι μεταφορικές εταιρείες ενδέχεται να επικοινωνήσουν μαζί σας για να ζητήσουν διευκρινήσεις, αλλά και να σας ενημερώσουν για την παράδοση των προϊόντων σας.

β) κατά την εκτέλεση πληρωμής, σε παρόχους πληρωμών. Από την πλευρά μας χρησιμοποιούμε υψηλά συστήματα ασφαλείας, για την αποφυγή διαρροής των στοιχείων σας, από κακόβουλα συστήματα.

3. Ανάλυση δείγματος

Η Εταιρία αναλύει και χαρακτηρίζει το δείγμα που υποβλήθηκε στο εργαστήριο, καθώς και διεξαγάγει, και ερμηνεύσει τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων. Τονίζεται ότι τυχόν περαιτέρω ανάλυση του δείγματος που υποβλήθηκε στο εργαστήριο για σκοπούς επιστημονικής έρευνας (ή στατιστικούς σκοπούς) λαμβάνει χώρα μόνον κατόπιν της ρητής σας συγκατάθεσης και κατόπιν ανωνυμοποίησης των προσωπικών σας δεδομένων.

4. Για την επικοινωνία μαζί σας στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών

Είναι δυνατή η επικοινωνία σας με την Εταιρία για οποιοδήποτε ερώτημα, καθώς και για την αποστολή των αποτελεσμάτων των γενετικών αναλύσεων.

5. Αποστολή ενημερωτικού και διαφημιστικού υλικού/εταιρικά νέα

When visiting our website, www.idnagenomics.com, you can fill in the contact form providing your email address to join our newsletter mailing list.
The data collected from our website may be used to contact you for promotional and advertising reasons, to inform you about products and offers that may be of interest to you, by email, provided you have given your consent and subject to the conditions set by the legal framework.
Στο πλαίσιο του έννομου συμφέροντος της iDNA Genomics να δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα και υπηρεσίες της, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, που είναι δημοσιευμένες στο διαδίκτυο, σε μηχανές αναζήτησης και social media εφαρμογές (Google, LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram), με σκοπό τη δημιουργία εξατομικευμένης προώθησης κι ενημέρωσης του δυνητικού πελάτη, μέσω τηλεφώνου ή και e-mail για τον παραπάνω εμπορικό σκοπό. Νομική βάση αποτελεί η οικειοθελής δημοσίευση πληροφοριών σας σε μηχανές αναζήτησης και η εγγραφή σας σε υπηρεσίες social media, όπου λαμβάνονται ως ρητή συναίνεση για δημοσίευση πληροφοριών, ανάλογα με τις ρυθμίσεις των εφαρμογών που εσείς διαχειρίζεστε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ .

Ποιοι ενδέχεται να είναι οι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της εταιρίας, το εξειδικευμένο προσωπικό, τους συνεργάτες της εταιρίας, που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στην παροχή αυτών των υπηρεσιών, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή τους, επαγγελματίες στον τομέα της υγείας και συνεργαζόμενα εργαστήρια. Όλοι δεσμεύονται για την εμπιστευτικότητα, την προστασία και το επαγγελματικό απόρρητο.
Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορεί επίσης να διεξάγεται από συνδεδεμένες εταιρείες, καθώς και από το προσωπικό τους, υπό την ευθύνη τους (συγκεκριμένα εταιρείες πληροφορικής, λογισμικού και χειριστές ιατρικού εξοπλισμού, εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων και διαγνωστικά κέντρα).
Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της παραγγελίας, κάποια από τα ως άνω αναφερόμενα δεδομένα διαβιβάζονται:
α) σε μεταφορικές εταιρείες, για τη μεταφορά και παράδοση των αγαθών σας. Οι μεταφορικές εταιρείες ενδέχεται να επικοινωνήσουν μαζί σας για να ζητήσουν διευκρινήσεις, αλλά και να σας ενημερώσουν για την παράδοση των προϊόντων σας.
β) κατά την εκτέλεση πληρωμής, σε παρόχους πληρωμών. Από την πλευρά μας χρησιμοποιούμε υψηλά συστήματα ασφαλείας, για την αποφυγή διαρροής των στοιχείων σας, από κακόβουλα συστήματα.
Επίσης τα δεδομένα αυτά είναι προσβάσιμα σε εταιρείες υποστήριξης και marketing του e-shop, όπου η iDNAGenomics διασφαλίζει την προστασία τους.

How long will the company hold my personal data?

The above data will be maintained for the period of time allowed or required by current legislation in accordance with the legal context, depending on the nature of the service. In any case, the limitation period provided for by current legislation extends up to 20 years (Article 5, paragraph 1, subparagraph e and recital 39 of the GDPR).

How long is my genetic material kept?

The minimum period of storing your genetic material has been set by the laboratory to one month.

Who is the confidentiality and protection of my personal data ensured?

Processing of personal data is confidential and the company takes all reasonable technical and organisational measures to safeguard their confidentiality and protection. Personal data are subjected to processing by authorised employees of the company, qualified staff, partners either private individuals and/or nutrition companies that are involved in any way in the provision of these services, irrespective of their legal form, healthcare professionals, and collaborating laboratories. All these parties are committed to confidentiality, protection and professional secrecy.
Η Εταιρία προστατεύει τα δεδομένα σας μέσω τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των αυτών από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Τονίζεται δε ότι οι υπάλληλοι της Εταιρίας, οι οποίοι επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα δεσμεύονται για την τήρηση του απορρήτου.
H Εταιρία χρησιμοποιεί το λογισμικό Transport Layer Security (“TLS”) προκειμένου να κρυπτογραφήσει τα στοιχεία που μας παρέχετε. Κατά τη χρήση του, η μετάδοση των προσωπικών σας δεδομένων σε εμάς στο Διαδίκτυο θα είναι κρυπτογραφημένη. Μπορείτε να επαληθεύσετε εάν τα προσωπικά σας στοιχεία μεταδίδονται χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση TLS επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει το σύμβολο της «κλειδαριάς» στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να επαληθεύσετε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία θα κρυπτογραφηθούν χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση TLS, διασφαλίζοντας ότι το πρόθεμα για τη διεύθυνση του ιστοτόπου έχει αλλάξει από “http” σε “https”.
Επιπλέον, όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών “Alpha e-Commerce” της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128- bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.
Αυτά τα μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Διαβιβάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τονίζεται ότι τα προσωπικά σας δεδομένα σας δεν διαβιβάζονται σε φορείς που βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

What rights do I have regarding data protection?

Μπορείτε να υποβάλετε αίτημα στην εταιρία iDNA Genomics εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση, να διορθώσετε, να διαγράψετε, να ζητήσετε τη φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων ή να περιορίσετε την επεξεργασία των δεδομένων σας ή να σας δοθούν άλλες σχετικές πληροφορίες. Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία, να αντιταχθείτε στη μεταποίηση και στη μεταφορά δεδομένων, καθώς και το δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας.

Η άσκηση των ως άνω δικαιωμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω επικοινωνίας στο email: info@idnagenomics.com

Η απάντησή της Εταιρίας στο αίτημά σας θα λάβει χώρα εντός (1) ενός μηνός από τη λήψη του και δε συνεπάγεται κανένα κόστος για εσάς. Η ανωτέρω προθεσμία μπορεί να παραταθεί για χρονικό διάστημα δύο (2) επιπλέον μηνών, λόγω της πολυπλοκότητας ή του αριθμού των αιτημάτων, περίπτωση κατά την οποία θα ενημερωθείτε για την παράταση και τους λόγους αυτής το ταχύτερο δυνατό και το αργότερο εντός μήνα από την παραλαβή του αιτήματος.

Στην περίπτωση που: α) θεωρείτε πως δεν ικανοποιήθηκε επαρκώς και νομίμως κάποιο αίτημά σας ή β) θεωρείτε πως το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων προσβάλλεται από κάποια επεξεργασία που πραγματοποιούμε, έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: contact@dpa.gr).

Who should I contact for more information?

Για οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με την iDNA Genomics στο τηλ: 211-1021821 or by e-mail at info@idnagenomics.com.